Hvis du indsætter dit Google Analytics ID i dine indstillinger (det er på fanen "HTML/Tracking"), laver vi automatisk e-handels-sporing når der bliver handlet på din EasyMe-konto.

Hvis du har installeret vores widget-kode eller Wordpress-plugin, så salgsdialogen kører på din egen side, undersøger vi dog først, om vi kan se analytics på din egen side, og så prøver vi at sende events efter den.

Bemærk: Trackingen tager først effekt, når du har aktiveret e-handels-sporing hos Google.

Hvad bliver tracket?

Når betalingen er gennemført laver vi følgende kald mod det GA ID der nu er anvendt, alt efter om vi har fundet Analytics eller en Tag Manager på siden (vi indsætter som sagt analytics, hvis vi ikke finder andet).

Ved Google Analytics
Hvis vi kan se window.ga sender vi:

• ecommerce:addTransaction med id, currency og revenue.
  • ecommerce:addItem med id, name, price og quantity

Ved Google Tag Manager
Hvis vi kan se window.dataLayer sender vi følgende til dataLayer (som beskrevet under Standard Ecommerce):

• transactionId, currencyCode, transactionTotal
  • transactionProducts med: name, price, quantity

For begge gælder, at sælges der noget på ratebetaling, så er det totalbeløbet vi sender med som pris.

Sådan tracker du mere eller andet

Kan du ikke få trackingen til at fungere (der kan altid være forskelle på implementationerne) kan du altid sætte din egen redirect-URL på dine salgslinks og sætte trackingen op præcis som du ønsker der i stedet.

Hvis trackingen fungerer fint, men du vil lave andre eller flere kald med de data der er til rådighed er her et par muligheder fra kogebogen:

Hvis du vil tracke bookinger uden online betaling
Umiddelbart efter vores widget-kode kan du sætte en option, som gør, at der bliver sendt e-handels-events afsted efter booking og ikke først efter betaling:

window.easymeConnect.setOption('ga.trackOn', 'em:orderCreated');

Hvis du vil tracke anderledes
Du kan altid fange vores events direkte og gøre hvad du måtte have lyst til:

window.addEventListener( 'em:orderCreated', function( evt ) {
 console.log('Vi har solgt for ' + evt.detail.currency + ' ' + evt.detail.total);
});

Du kan lytte på disse events:

• em:orderCreated
  • em:orderFinalized
  • em:modalOpened
  • em:modalClosed

Og hvis du smækker en ?debug=1 på din request logger vi iøvrigt events til javascript-konsollen.