Når du skal have kunder skrevet op til dit nyhedsbrev i Mailmotor, så skal du bruge en Mailformular, der kan indhente navn og e-mail på din kunde samt håndtere alt det nødvendige omkring GDPR.

Den opretter du i Mailmotor på fanen Formularer.

I feltet Titel giver du mailformularen et navn, så du selv kan kende forskel på dine formularer.
Det kan ex. være hvad man tilmeldes til og/eller hvor du bruger formularen.

Feltet tags kan du bruge, hvis du gerne vil tildele kunden et tag, når man skriver sig op via din formular.
Tags kan bruges til at segmentere dine kunder og automatisere udsendelse af mails til dem. Du kan se mere om, hvad tags er i denne artikel

Feltet e-mailserier udfyldes, hvis du vil sende lade tilmeldingen via formularen sende kunden ind på din mailserie.

Dernæst skal du ind på fanen indstillinger og vælge, om kunden skal bekræfte sin tilmelding

Hvis du ikke vil anvende double optin (altså at kunden skal bekræfte sin tilmelding), så anbefaler vi, at du stadig udfylder feltet med næste URL.
Dette felt bestemmer, hvor vi skal sende kunden hen efter tilmelding.
Her kan du ex. indsætte linket til din hjemmeside eller en landingpage med et godt tilbud.
Udfylder du ikke feltet, sendes kunden til EasyMe's forside.

Vil du anvende double optin (som er et krav ift. GDPR reglerne), så skal du vælge Ja, til at kunden skal bekræfte sin mail.

Vi anbefaler, at du i feltet "Næste URL" indsætter et link til din hjemmeside, til en side som forklarer kunden, hvad der nu sker.

ex. som på denne hjemmeside

Henviser du ikke til din egen side, så vises i stedet denne dialog boks

Din kunde vil nu modtage en mail med et link, der skal bekræftes via linket i mailen, førend kunden endelig er tilmeldt.
Mailen indeholder ligeledes dine samtykke betingelser, som du har opsat i EasyMe under de generelle indstillinger, samtykke.

Feltet URL efter bekræftelse giver dig mulighed for at bestemme, hvor kunden skal sendes hen, efter, at kunden har klikket på linket i bekræftelsesmailen.
Her kan du ex. indsætte linket til din landingpage eller blot til din hjemmeside

Indsætter du ikke dit eget link, så ser kunden blot EasyMe's bekræftelse af at tilmelding er modtaget.