Der er flere muligheder for at tage imod betaling i EasyMe.

Fælles for dem alle er, at dine penge ryger direkte ind på din konto hos disse "indløsere" - EasyMe ser altså aldrig dine penge.

Er din forretning i Danmark, så er der fire interessante spillere:

  • Stripe
  • NETS
  • ClearHaus
  • PensoPay

Her er en hurtig gennemgang af forskellene, og nederst en forklaring på, hvordan du kan tage imod MobilePay i din forretning.

Stripe

Utrolig nemt at komme igang med og koble sammen med EasyMe - du kan sætte en konto op hos stripe.com på fem minutter og koble den sammen med EasyMe på ét. Og så er du sådan set igang med at tage imod online betaling.

Stripe kræver ikke noget fast månedligt gebyr, men tager en fast takst på 1,4% plus DKK 1,80 af dine transaktioner (check deres hjemmeside for up-to-date priser)

NETS

Den gamle elefant er tung at danse med, men har én altoverskyggende (og konkurrenceforvridende) fordel:

Ved betaling med dankort eller visadankort, tager NETS kun et fast gebyr på omkring DKK 1,50. 

Hvis du har en betragtelig omsætning kan det gøre en stor forskel i forhold til Stripe, som tager en procenttakst UANSET beløbsstørrelsen.

Bagsiden af medaljen er:

  • Du skal betale fast abonnement til NETS på en tusse eller to per år (check dem for tidens priser)
  • Det tager længere tid og mere godkendelse at komme igang hos NETS.
  • Det kræver, at du har en "betalingsgateway" til at formidle kommunikationen mellem EasyMe og NETS (vi må ikke snakke direkte med NETS), og der kommer en ekstra udgift. Vi bruger QuickPay, og du kan købe en gateway gennem os, men udover abonnement og gebyr til NETS kommer også QuickPay-afgiften.

ClearHaus

ClearHaus er en nyere dansk spiller på markedet, som nærmest er en mellemting mellem Stripe og NETS. 

Der er ingen oprettelse eller fast abonnement, men til gengæld en fast procentsats af din transaktion (se de gældende priser her).

ClearHaus kræver også en QuickPay-betalingsgateway (læs forklaringen under NETS herover).

PensoPay

PensoPay er det tætteste vi kommer på en dansk Stripe.

I virkeligheden er PensoPay en indløser, som ClearHaus eller NETS, men kogt sammen med en QuickPay under hjelmen, så den del skal du ikke betale ekstra for.

MobilePay
MobilePay online er ikke det samme som din almindelige MobilePay (privat eller erhverv).

I virkeligheden er MobilePay Online blot "viklet udenom" en indløsningsaftale, og derfor kan du kun bruge MobilePay Online, hvis du har en af disse løsninger:

  • NETS
  • ClearHaus
  • PensoPay

Du kan altså ikke bruge f.eks. Stripe til online betalinger, og så køre MobilePay Online ved siden af.

Derudover koster MobilePay OGSÅ 49 kroner per måned samt en krone per transaktion. Vi opkræver MobilePay-gebyrerne hos dig, og sender dem videre i systemet, indtil de lander i dem store lomme hos Danske Bank.

Ingen tvivl om, at jo flere betalingsmuligheder du har, jo bedre. Men der løber også mange led på, som skal have en bid af kagen, hvis du vil bruge MobilePay Online.


Fandt du dit svar?